MiXiao Tech

Nieuws

Dingen die u moet weten over carbide -terminologie
Tijd vrijgeven: 2022-10-18 15:17:30  Hits: 30

things je zou moeten kennen

carbide terteryology


cohaved carbide

this verwijstnaar een sintercomposiet van branden Metalen carbiden en metalen bindmiddelen. Onder de momenteel gebruikte metalen carbiden, is wolfraamcarbide (WC), titaniumcarbide (TIC), tantalum carbide (TAC) en tantalum carbide (NBC)) het meest voorkomende ingrediënt. Kobaltmetaal wordt veel gebruikt in gecementeerde carbideproductie als bindmiddel; Andere metaalbindmiddelen kunnen ook worden gebruikt, zoalsnikkel (Ni), ijzer (Fe), enz., Voor bepaalde speciale toepassingen. van het materiaal. Het volume bevat ook het volume van de poriën in het materiaal. Ook bekend als het soortelijk gewicht.

de dichtheid van wolfraamcarbide (WC) was 15,7 gcm3 en de dichtheid van kobalt (CO) was 8,9 gcm3. Daarom zal de totale dichtheid toeneemtnaarmate het Cobalt (CO) -gehalte in de Tungsten

cobalt -legering (WC

CO) afneemt. Hoewel de dichtheid van titaniumcarbide (TIC) kleiner is dan die van wolfraamcarbide, is het slechts 4,9 g
cm3, dus als TIC wordt toegevoegd, of andere componenten met een lagere dichtheid, zal de totale dichtheid afnemen./in het geval van zeker Chemische samenstelling van het materiaal, een toename van de poriën in het materiaal leidt tot een afname van de dichtheid. Vermogen van een materiaal om plastische vervorming te weerstaan./vickers Hardheid (HV) wordt op grote schaal internationaal gebruikt. Deze hardheidsmeetmethode verwijstnaar de hardheidswaarde verkregen door het meten van de grootte van de inspringing door een diamant te gebruiken om het oppervlak van het monster onder een bepaalde belastingsconditie binnen te dringen. . Het meet de hardheid met behulp van de penetratiediepte van een standaard diamantkegel.-both De Vickers Hardheid Measing -methode en de Rockwell Hardness Measing -methode kan worden gebruikt voor de meting van de hardheid van het gecementeerde carbide, en de twee kunnen onderling worden omgezet. N-/bending Sterkte

De monster wordt vermenigvuldigd als een eenvoudig ondersteunde balk op twee Fulcrums, en een belasting wordt toegepast op de middellijn van de twee steunpunten totdat het monster breekt. De waarde berekend door de wikkelformule wordt gebruikt volgens de belasting die vereist is voor de breuk en het kruisingoppervlak van het monster. Ook bekend als transversale breuksterkte of buigweerstand.

in Tungstencobalt -legering (WCco),neemt de buigsterkte toe met de toename van het gehalte aan kobalt (CO) van de Tungsten

cobalt -legering, maar wanneer het cobalt (CO) -gehalte Bereikt ongeveer 15%, de buigsterkte bereikt de maximale waarde. begin te dalen.

De buigsterkte wordt gemeten door het gemiddelde van verschillende gemeten waarden. Deze waarde zal ook veranderen als de geometrie van het monster, oppervlakteconditie (gladheid), interne spanning en interne defecten van de materiaalverandering. Daarom is de buigsterkte slechts een maat voor sterkte en kan de buigsterkte -waardeniet worden gebruikt als basis voor materiaal select Poeder metallurgie proces door te drukken en te sinteren. Vanwege de aard van het proces kunnen sporen van resterende porositeit aanwezig zijn in de metallurgische structuur van het product.
Hhe resterende leegte volume wordt geëvalueerd met behulp van een kaartvergelijkingsprocedure voor poriegrootte bereik en distributie.
type a (a
type) : Minder dan 10 μm.

TYPE B (B

TYPE): tussen 10 μm en 25 μm.De vermindering van de porositeit kan de algehele prestaties van het product effectief verbeteren. Het druk sinterproces is een effectief middel om de porositeit te verminderen.naar W2CCO2 of W3CCO3. Het ideale koolstofgehalte van wolfraamcarbide in gecementeerde carbide (WC) is 6,13% per gewicht. Wanneer het koolstofgehalte te laag is, zal er een duidelijke koolstofdeficiënte structuur in het product zijn. Verwijstnaar het overmatige koolstofgehaltena sintering van gecementeerd carbide.

H Het ideale koolstofgehalte van wolfraamcarbide in gecementeerd carbide (WC) is 6,13% per gewicht. Wanneer het koolstofgehalte te hoog is, zal er een duidelijke carburated structuur in het product zijn. Er zal merkbaar overtollige vrije koolstof in het product zijn.

free koolstof vermindert de sterkte en slijtvastheid van wolfraamcarbide.-
coercive -kracht is de resterende magnetische kracht gemeten door een magnetisch materiaal in een gecementeerd carbidenaar een verzadigde toestand te magnetiseren en vervolgens demagnetiseert. Hoe fijner de gemiddelde deeltjesgrootte van de gemagnetiseerde fase, hoe hoger de dwingende krachtwaarde.---magnetische verzadiging
&#cobalt (CO) is magnetisch, terwijl wolfraamcarbide (WC), titanium carbide (tic), is, Tantalum carbide (TAC) en tantalumcarbide (VC) zijnniet

magnetisch. Daarom wordt de magnetische verzadigingswaarde van kobalt in één materiaal gemeten en vervolgens vergeleken met de overeenkomstige waarde van het zuivere kobaltmonster, het legeringsniveau van de kobaltbindmiddelfase kan worden verkregen omdat de magnetische verzadiging wordt beïnvloed door de legeringselementen . Daarom kan elke verandering in de bindmiddelfase worden gemeten. Deze methode kan worden gebruikt om de afwijking van het ideale koolstofgehalte te bepalen, omdat koolstof een belangrijke rol speelt bij de samenstellingscontrole.

low magnetische verzadigingswaarden duiden op het potentieel voor een laag koolstofgehalte en decarburisatie.high magnetische verzadigingswaarden duiden op de aanwezigheid van vrije kool en carburisatie.



-

voorgaand: Cemented Tungsten Carbide: Snijde...

volgende: Wat is gesinterd carbide